Greyhound VH11-011-0268

virallinen nimiGreyhound Syntymäaika01.01.2011 (13v.)
kutsumanimi"Hudi" maahantuojaPraque Trakehners
SukupuoliOri OmistajaChao (VRL-02415)
RotuHannover KoulutustasoGP, 90cm
Väri, säkäRnkm, 173cm PainotuslajiKouluratsastus

|| Ori on täyttänyt 3 v. 25.05.2011
Greyhound on virtuaalihevonen - Greyhound is a SIM game horse!

  Hudi on rauhallinen ja rento ori, johon on helppo kenen tahansa ihastua. Hudi on varsinainen tammamagneetti kulkiessaan pihan läpi rinta rottingilla, lempeästi neideille höristen. Hudi on taluttaessa vähän omalaatuinen tapaus, juurikin esittämishalunsa vuoksi, mutta vaikka herra asteleekin hidasta flirtti-raviaan hitaassa tempossa ja korkealle ilmaan, niin talutusnaru ei edes kiristy. Taluttajan kannattaa vain muistaa katsella välillä sekä omiin, että hevosen jalkoihin - Hudi ei sitä nimittäin tee. Muuten on vaarana saada muutama sata kiloa raakaa hevosenlihaa varpaillensa ja senhän me jo kaikki tiedämme, ettei siitä hyvännäköistä jälkeä tule. Muuta vaaraa Hudin taluttamisessa ei sitten olekaan, vaikka ori tosiaan leijaileekin puoli metriä ilmassa häntä tötteröllä neitihevosille flirttaillen. Hurjasta esiintymishalustaan huolimatta Hudilla ei ole näyttämisentarvetta muille oreille, vaan se käyttäytyy isommassakin orilaumassa harvinaisen mallikkaasti. Toki siinä vaiheessa, kun tammoja iskeytyy näköpiiriin, niin pitää muistaa vähän luimia muille oreille, mutta niinhän jokainen naistennaurattaja tekee. Hudi on myös loppuun asti oikea naistenmies, ja se saa "lämmittelyllään" yleensä raivoisammankin tamman rauhoittumaan ja rentoutumaan. ;)

  Hoitaessa Hudi on oikea herrasmies ja seisoo kaikkien hoitotoimenpiteiden ajan nätisti paikallaan. Hudi käyttäytyy nätisti myös, vaikkei se olisikaan sidottuna käytävälle. Satuloinnin tai suitsimisen kanssa ei ole ongelmia, Hudi on siinä hommassa jo vanha tekijä, ja tykkää myös näyttää sen. Tallimestarimme Pablon mielestä Hudi flirttailee tammojen lisäksi myös tallitytöille, mutta tallitytöistä kukaan ei tätä myönnä. Hudi ottaa eläinlääkärin ja kengittäjänkin visiitit tyynesti, eikä ori näe mitään syytä ryhtyä riehumaan monien lajikumppaniensa tavoin. Loimituksissa tai jalkojen suojaamisissa ei ole minkäänlaista ongelmia, vaikka ori kyllä takajalkojen kuljetussuojien laiton jälkeen takasiaan teatraalisesti nosteleekin.

  Ratsastaessa Hudi on jokamiehen unelma. Se on herkkä, muttei liian herkkä. Se antaa vähän ratsastajalleen anteeksi, muttei liikaa. Se vastaa apuihin nopeasti ja ainaisella innolla. Se liikkuu hyvin ja toimii omalla moottorilla. Hudia ihanampaa tapausta ei ratsastusradoilta löydy ja kun kerran tämän oriin selkään päädyt, niin et sieltä enää pois halua. Esteillä tosin Hudin itsevarmuus ropisee, kuin neulaset joulukuusesta maaliskuun lopussa. Tallilla epäilemme että Hudi-paaralla on rimakammo ja korkeat esteet peelottavat sitä. Tarpeeksi itsevarman ratsastajan kanssa Hudi pääsee 90cm:n radan yli, mutta siihen vaaditaan jo ratsastajalta todellista taitoa. Matalammat esteet yittyvät, kun selässä keikkuu tarpeeksi taitava ja itsevarma ratsastaja. Maastossa Hudi jatkaa kaikkien unelma-linjaansa. Ori ei säiky eikä pelkää mitään (paitsi maastoesterataa...) ja se ohittaa kaikki moottoriajoneuvot, koiranlenkittäjät ja hiihtäjätkin, kuin konkari. Ori ei edes kuumu maastossa, tai pöllöile muutenkaan, vaan maastoilu Hudin kanssa on oikeasti rentouttavaa. Hudin itsevarma olemus myös rauhoittaa säikympiä hevosia, joten Hudi on loistava napata maastoon mukaan myös kaverin kera.

  Kilpailuissa Hudi on kuin kotonaan. Se nauttii kilpailujen jännityksestä ja ilmapiiristä täysin rinnoin ja muistaa koko ajan höristä kaikille tammoille näköpiirissään. Lämmittelyssä Hudi on turhankin innostunut radalle pääsystä ja usein steppaileekin paikallaan, eikä malta seisahtua hetkeksikään. Jos ratsastaja saa oriin lämmittelyssä jo keskittymään ratsastukseen esittämisen sijaan, niin rata menee suoraan nappiin. Mutta jos ei, niin Hudi jatkaa pelleilyään kilparadalla ja kaikki menee plörinäksi. Radan onnistuessa ori on upea näky, se venyttää askeliaan entistä enemmän, sen liikkeiseen tuli ilmavuutta, kuin ori tanssisi ilmassa. Se on niin herkkä ratsastaa, että se tuntuu lukevan ajatuksia... Hudi on siis oikea kisaajan unelmakaveri, eikä paremmasta ole väliä. Matkustamiseen ja lastaamiseen tottunut Hudi ei paljoa huomaa käveleekö tämä talliin, vai traileriin. Lastaamisen tai matkustuksen kanssa ei siis esiinny minkäänlaista ongelmaa.

Sukutiedot

i. Backgammon
EVM, hann-o., rnkm, 174cm
ii. Graphit Uno
EVM, hann-o., rnkm, 173cm
iii. Watson II
EVM, hann-o., rnkm, 175cm
iie. Philadelphia
EVM, hann-t., rn, 173cm
ie. Greenhound
EVM, hann-t., rn, 174cm
iei. Greyhawk
EVM, hann-o., trn, 177cm
iee. Greenwish
EVM, hann-t., rn, 174cm
e. Scheneenelke
EVM, hann-t., rtkm, 170cm
ei. Solitair Duo
EVM, hann-o., rtkm, 176cm
eii. Son of Anarchy
EVM, hann-o., rt, 169cm
eie. Dorelay
EVM, hann-t., rtkm, 175cm
ee. Feinschnit
EVM, hann-t., rt, 168cm
eei. Varrior
EVM, hann-o., rt, 170cm
eee. Scheermit
EVM, hann-t., rt, 168cm

» Sukuselvitys (klikkaa esiin)

» Jälkeläiset (klikkaa esiin)

Greyhound ottaa vastaan evm-sukuisia puoliveritammoja (läh. hannover). Tammoilta toivotaan koulupainotusta.
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä chao@live.fi tai "Kasvatus"-sivulta löytyvällä lomakkeella.

hann-t. Prayas Sassy (e. Shapeshifter) - VH12-011-0172 - om. VRL-09940
hann-o. Rachcliff Grey (e. Rosalinda) - ei rek. - om. VRL-08368
hann-t. Melancholia Holmes (e. GS Metropolis) - ei rek. - om. VRL-08368

Valmennukset ja päiväkirja

Kouluvalmennus 1.7.2013

Valmentajana toimi Ciaré

  Kentällä verrytteli aivan upea Hannover -ori saapuessani pitämään valmennusta minulle jo ennestään tuttuun paikkaan. Chao ravaili rennosti todella suuri liikkeisellä ja komealla oriillaan, jonka nimeksi selkenikin hieman myöhemmin Greyhound eli Hudi. Aloitimme työskentelemään ravissa nelikaarisella kiemurauralla, jonka jokaiseen kaareen tuli tehdä voltti. Voltilla kiinnitettiin huomiota siihen, että hevonen ei valu sisälle tai ulospäin ja taipuu pysyen samalla myös suorana. Alkuun Hudi tuntui hieman punkevan sisäpohjetta vasten, mutta heti kun Chao korjasi tilannetta ratsastamalla sisäpohkeen ja ulko-ohjan paremmin läpi, Hudi taipui volteille paljon paljon kauniimmin. Tehtävä toistettiin toiseenkin suuntaan, jonka jälkeen siirryttiin työstämään piaffea. Hudi vaikutti edestä hyvin kevyeltä, joten kehotin Chaoa ratsastamaan paljon istunnallaan. Hudi siirtyi Piaffeen todella kiitettävästi, tosin alkuun askellus ei ollut täysin puhdasta, mutta kehotin ratsastamaan hieman eteen ja tekemään pidätteitä ulko-ohjasta, jolloin ratsukon tahti olikin jo paljon parempi. Laukassa aloitimme työstämään sulkutaivutusta, jonka kanssa ei oikeastaan tullut ongelma kohtia vastaan, Hudi rentoutui laukassa hieman hitaammin, sillä jos ratsastaja pidätti hiemankin liikaa tai jäi kaarteessa ohjaan kiinni, Hudin rentous ja laukka kärsivät huomattavasti. Lopulta saimme Hudin taivutuksissa rennoksi ja päätimme lopetella onnistuneeseen kohtaan. Lopuksi raveissa pyysin ravailemaan rennosti eteen ja alas, taivuttaen avoa ja sulkua, jotta Hudi ei menisi jumiin rankoista treeneistämme.

Kouluvalmennus 30.6.2013

Valmentajana toimi Ciaré

  Chao oli verryttelemässä komeaa kimoa oriaan saapuessani kentälle. Aloitimme käyntityöskentelyn takaosan käännöksillä, jotta saisimme takaosan aktiiviseksi tulevia tehtäviä ja harjoituksia varten. Hudi näytti olevan Chaon avuilla selkeästi hyvin ja ottikin ohjaan paljon paremmin tukea kuin viime kerralla pitäessäni heille valmennusta. Takaosakäännökset onnistuivat hienosti, lähes täsmällisesti, joten en nähnyt syytä jatkaa niiden toistoa. Ravissa siirryttiin työskentelemään kaviouralla, pitkillä sivuilla tuli ottaa aivan vain muutama askel piaffea ja jatkaa lisättyä ravia reippaasti ja aktiivisesti eteen, aluksi vain suhteellisen rennosti. Alkuun kokoaminen piaffeen asetti haasteita, mutta lisätty ravi olikin sitä näyttävämpää ja upeamman näköistä. Pikkuhiljaa piaffe alkoi onnistumaan myös kiitettävästi, joten pienen huilahduksen jälkeen siirryttiin laukkaan. Ratsukko sai laukata verryttelyksi aika vapaasti ja kehotin myös vaihtamaan suuntaa sekä laukkaa muutamaan kertaan, jotta Hudi lämpenisi kunnolla laukkatehtäviimme. Työstimme laukkapiruetteja tänään. Alkuun Hudi valui piruettejen aloituksessa liikaa ulos, joten muistutin Chaoa ottamaan hieman pidätteitä ulko-ohjalla ja tukemaan hevosta enemmän myös ulkopohkeella, tämän jälkeen piruetit näyttivät sujuvan jo huomattavasti paremmin ja otimme vielä muutamia pätkiä laukanvaihtoja joka toisella askeleella. Loppuraveissa otin ratsukon työskentelemään pääty-ympyrälle ja haimme Hudia rentoon peräänantoon, se taipui ympyrällä todella kauniisti ja Chao ratsasti sitä hyvin eleettömästi. Ratsukon työskentelemistä oli ilo seurata !

Kouluvalmennus 14.7.2011

Ori on käynyt valmennuksessa entisen omistajansa kanssa.

Valmennus alkoi harmaassa säässä, kun Seela ja Hund, sekä pari muuta ratsukkoa tulivat sateen ropinan täyttämään maneesiin. Kovan ropinan vuoksi ratsukoille tuotti ensin hieman tuskia kuulla valmentajan neuvoja ja huipputason hevosetkaan eivät oikein tuntuneet pitävän tuosta kovasta äänestä, ainakin Hundilla meni ensimmäiset kymmenen minuuttia säpsyillessä ja kyttäillessä, mutta omatoimisen verryttelyn jälkeen se alkoi olla jo hieman rauhallisempi. Seelan tuli hallita apunsa täydellisesti, jotta Hund saataisiin toimimaan täydellisesti peräänannossa, kuuntelemaan ratsastajaa niin hyvin kuin mahdollista. Nyt ori näytti ottavan hieman nuppiinsa säpsylyä seuranneesta aaavistuksen liian vahvasta kädestä. Hevonen todellakin vaati maksimaalista herkkyyttä ratsastajalta.

Teemana oli tällä kertaa ratsastaa laukanvaihto-sarjoja ja näistä Seela ja Hund selvisivätkin varsin hyvin, mutta mielestäni vaihdot kaipaisivat aivan hitusen lisää terävyyttä, täsmällisyyttä ja elastisuutta, sillä hevosen tulisi vastata ratsastajan apuihin vielä napakammin, jotta nimenomaan monet peräkkäiset vaihdot onnistuisivat moitteettomasti. Lopussa vaihtosarjat onnistuivat mielestäni jo lähes täydellisesti, kun Seela antoi vaihtoavut selkeämmin ja määrätietoisemmin sekä sai kehoaan jännittämällä tekeminsä pienin pidättävin avuin hevosta kokoamaan itseään vielä hitusen enemmän, jotta hevonen liikkuisi vaihtojen aikana entistäkin paremmin eteen ja ylöspäin, 'ylämäkeen', jolloin vaihto ei tietyllä tapaa löpsähtäisi. Seela ja Hund ovat selkeästi jo nyt oikein hyvä, erittäin kehittämiskelpoinen ja hyvin oppia vastaanottava kansainvälisen tason ratsukko. Parivaljakko tulee varmasti keräämään tulevaisuudessa paljon menestystä, siitä minulla ei ole epäilystäkään.

Päiväkirja

1.5.2012, Maastoesteilyä virkistysmielessä (Entisen omistajan kanssa.)

Kun Hundin kilpakausi alkaa olla lopuillaan, päätimme virkistäytyä maastoesteiden merkeissä. Lähimme aamuseiskan aikaan liikenteeseen, siis sekä ratsu että ratsastaja oli vielä toinen silmä unessa. Ratsastimme kilometrin verran todella hitaasti metsätiellä, mikä toisaalta oli ihan mukavaa. Aamu oli kaunis; aurinko lämmitti mukavasti puiden lomasta, ja viimeiset usvapilvet alkoivat pikku hiljaa kadota.

Lähestyimme maatoesterataa, joten oli pakko herätellä oria ja nostaa vähän vauhtia. Hund ei niinkään innostunut asiasta, se aina tilaisuuden tullen hidasti käyntiin. Sain ratsuni jotenkuten hallintaani, ja nostin kevyen laukan. Kirmasimme puolisen kilometriä hiekkapohjaisella tiellä, kunnes kääntöpaikka avartui eteemme. Jatkoimme pientä kinttupolkua pitkin metsän uumeniin, ja hetken köpöttelyn jälkeen rata oli edessämme. Otin hieman oria hallintaani, tein pieniä koululiikkeitä herättääkseni ratsuni kunnolla. Ajattelin aloittaa 60cm tukista, mutta ratsu ei ollut samaa mieltä. Kaikki sujui täydellisesti estettä lähestyessä, mutta hevonen yksinkertaisesti laittoi jarrut pohjaan. Otin esteen uudestaan, ja tällä kertaa pidin huolen, että este myös ylitettäisiin. Hieman kankealla hypyllä yli mentiin, mutta olin ihan tyytyväinen. Otimme uusiksi pari kertaa, ja suoritus parani koko ajan. Taitaa olla liian aikaista tämä aamun virkistyslenkki Hundille!

Hyppäsimme pari kertaa pientä puolen metrin rataa, ja heppa meni suht hyvin. Tietenkään en voi vaatia siltä samoja täydellisyyksiä kuin vaikkapa estehevoselta, mutta kyllä tuli huomattua, että lisää estetreeniä tämä ori kaipaa. Hypyt olivat kankeita ja kömpelöitä, joten nyt ainakin keksin lisää tekemistä koulukiemuraharjoitusten lisäksi. Kotiin mentiinkin vapautunutta laukkaa, ori päästeli kunnolla menemään enkä sitten viitsinyt himmata sen menoa. Kotona tein perusteelliset loppujäähdyttelyt ja venyttelin orin jalat. Hund pääseekin koko loppupäiväksi tarhaan nauttimaan aurinkoisesta kevätsäästä :)

Muuta

Kilpailukalenteri

Greyhound on kilpailueläkkeellä. Ori kilpailee mielenvirkistykseksi jonkin verran valjakkoa ja näyttelyitä.
Greyhound kilpailee vain jaosten alaisissa kilpailuissa. Kalenteriin merkitty vain sijoitukset ja näyttelyistä saadut sertit.
KRJ-sijoituksia: 48 kpl

KRJ Kouluratsastus
14.03.2011 - Figure - GP - 06/50
01.03.2011 - Dark Side Trakehners - Int I - 01/91
03.03.2011 - Salpicar - Int II - 07/30
04.03.2011 - Salpicar - Int II - 08/30
06.03.2011 - Salpicar - Int II - 05/30
15.03.2011 - Mallaidh Gård - Int II - 04/40
20.03.2011 - BC Stables - GP - 03/64
20.03.2011 - BC Stables - GP - 09/64
06.03.2011 - Takkuinen 2782 - Int II - 07/80
27.04.2011 - Skeeger Dressage - GP - 01/50
06.08.2011 - Mêl Seren - GP - 01/30
15.07.2011 - Idaho - GP - 01/30
18.07.2011 - Idaho - Int II - 03/30
19.07.2011 - Idaho - GP - 07/30
18.08.2011 - Freasia Sporthorses - GP - 05/30
09.08.2011 - Freasia Sporthorses - GP - 02/30
02.08.2011 - Ruohometsän Ratsastuskeskus - Int II - 02/24
05.08.2011 - Ruohometsän Ratsastuskeskus - GP - 02/25
06.08.2011 - Ruohometsän Ratsastuskeskus - GP - 06/25
25.08.2011 - Freasia Sporthorses - GP - 04/30
01.08.2011 - Romei Dressage - GP - 03/36
02.08.2011 - Romei Dressage - GP - 05/38
03.08.2011 - Romei Dressage - GP - 02/38
04.08.2011 - Romei Dressage - GP - 06/38
05.08.2011 - Romei Dressage - GP - 06/38
14.08.2011 - Kärmeniemi - GP - 04/47
01.08.2011 - Lehmusvaara - GP - 02/34
01.09.2011 - Skurvash - GP - 05/40
04.09.2011 - Skurvash - GP - 01/40
06.09.2011 - Skurvash - GP - 06/40
01.08.2011 - Satulinna - Int II - 04/50
28.07.2011 - Miitsu - GP - 03/25
26.07.2011 - Miitsu - GP - 05/25
26.07.2011 - Miitsu - GP - 03/19
25.07.2011 - Ride Club Gringsted - Int I - 01/35
09.10.2011 - Satulinna - GP - 02/30
09.10.2011 - Satulinna - GP - 02/30
09.01.2012 - Sanbrook Dressage - Int II - 06/50
11.01.2012 - Sanbrook Dressage - Int II - 02/50
12.01.2012 - Sanbrook Dressage - Int II - 05/50
01.03.2012 - Hurmeen Kisakeskus - GP - 03/50
27.02.2012 - Yamera - GP - 04/50
27.02.2012 - Zurück - Int II - 04/50
29.02.2012 - Zurück - Int II - 03/50
27.02.2012 - Yamera - GP - 04/50
02.03.2012 - Yamera - GP - 04/50
18.06.2012 - Praya Sporthorses - GP - 03/40
21.06.2012 - Praya Sporthorses - GP - 01/40

NJ Näyttelyt
VVJ Valjakkoajo
00.00.0000 - Kilpailupaikka - Kutsu - 00/00
00.00.0000 - Kilpailupaikka - Kutsu - 00/00
00.00.0000 - Kilpailupaikka - Kutsu - 00/00
00.00.0000 - Kilpailupaikka - Kutsu - 00/00
00.00.0000 - Kilpailupaikka - Kutsu - 00/00
00.00.0000 - Kilpailupaikka - Kutsu - 00/00
00.00.0000 - Kilpailupaikka - Kutsu - 00/00

KERJ Kenttäratsastus
00.00.0000 - Kilpailupaikka - Kutsu - 00/00
00.00.0000 - Kilpailupaikka - Kutsu - 00/00
00.00.0000 - Kilpailupaikka - Kutsu - 00/00
00.00.0000 - Kilpailupaikka - Kutsu - 00/00
00.00.0000 - Kilpailupaikka - Kutsu - 00/00
00.00.0000 - Kilpailupaikka - Kutsu - 00/00
00.00.0000 - Kilpailupaikka - Kutsu - 00/00
 
 

Ulkoasusta kiitos webdesignlupus - Hevosen kuvat © Pulmu N. - Tekstit © Chao, ellei toisin mainita.